Parin viikon kuuri

Ilmoitin itseni Fitfarmin (Jutta Gustafsbergin ja kumppaneiden) Go Fat Go -haasteeseen. Mulla tulee tuosta gfg:stä mieleen kvg. 😀 No mutta joka tapauksessa noudatin tätä dieettiä viime syksynä muistaakseni lähes kaksi viikkoa, mutta kun en jaksanut noilla eväillä pitkiä lenkkejä, niin jätin sen. 1,5 tunnin kohdalla olin jo pyörtyä.

Nyt haluan tästä hiilarimätöstä eroon, ja kun sopivasti eksyin tänään noille sivuille ja uusi haaste alkaa maanantaina, niin hetken mielijohteesta ilmoittauduin mukaan! 🙂 Mullahan ei siis oikeasti ole mikään juoksijan kroppa, ei lähellekään. Olen pitkä 165,5cm ja painan n. 68 kiloa. Pituudessa on tärkeä tuo puoli senttiä, toivottavasti en oo sitä kutistunut vielä.:D Mutta siis jo mitat kertoo sitä, että varaa on. Painoin muutama vuosi sitten 61-62 kiloa ja se olis hyvä. Kaapistakin löytyy kasa farkkuja, jotka menisivät jalkaa painon pudottua. 🙂

Pari kertaa kymmenen vuoden aikana oon kymmenisen kiloa tiputtanut Painonvartijoiden Pisteillä. Nykyään tämä painon tiputtaminen on paljon hankalampaa, kun liikkuu niin paljon. Se nälkäkin on niin helkkarin kova. Ja samoin se karkkien syöminen. Joo, joku muistaa, että kuukausi sitten tein karkkilakon. Noloa myöntää, mutta ei se pitänyt kuin viikon. Sitten kun kerran hairahdin, niin sitä se oli menoa. Nytkin silmäni näkevät tällaista:

Ruokavalio näyttää siis tältä. Uskallan ladata tämän ruokavalion tänne, koska kuka tahansa halutessaan saa tämän itselleen ilmaiseksi. Vain syöttämällä sähköpostiosoite Fitfarmin sivuilla.

Pitää vähän miettiä, että mitä teen pitempien lenkkien kanssa. Jos siis pääsen sellaista ees juoksemaan, mutta lisäänkö niinä päivinä lounaalle hiilihydraattia tai lisäänkö juoksulenkkipäiville aina? Tuo haastehan kestää kolme viikkoa, mutta mulla on se mahdollinen puolimaratonkin välissä. Pitää siis siihenkin kehittää jotain. Kuhan nyt pääsisin tällä kunnolla liikkeelle, ja tästä hiilarihimosta eroon.

Ja hei, olkapää alkaa olla kivuton! Rutisee liikuttaessa, että sen suhteen ei ole täysin kunnossa, joten liikerata on vähän rajoittunut, kun itellä on pientä pelkoa. Mutta pääasia, että on nyt kivuton. 🙂

Ninni

10 vastausta artikkeliin “Parin viikon kuuri”

 1. Vau, tsemppiä painonpudotushaasteeseen vaikka totuushan on, että sun ei oo mikään tarve pudottaa. Näytät aivan normaalilta ja tämä on totta! =D
  Normaalipainon haarukkahan on aivan valtava.

  Mutta jos varaa (pudottaa) on ja haluaa niin siitä vaan.

  Joo ton ruokavalion kyllä löytää keskustelupalstalta jos toiseltakin ja määkin oon sitä syönyt joskus viikkoja. Mulle toi sopi hyvin.

  Hankalaa tässä sulla varmaan on just toi, että mitä lisätä ja miten paljon ja milloin jos kerta haluaa ihan täysissä voimissa juosta. Kamalaahan se on liian vähällä energialla äheltää juoksulenkkejä.

  Mutta siis tsempiä ja kiva, että olkapäässä ei enää tunnu kipua.

  Itte oon tänään herännyt niin hiton aikaisin, etten varmaan saa lähdettyä nyt minnekään liikkumaan kun kertakaikkiaan vihaan väsynyttä olotilaa, joka johtuu vähistä yöunista.

 2. Kiitos Jaanaba! Tiedätkö, en mä jaksais painoa pudottaa, jos en haluaisi juosta lujempaa. Se on siis se mun pointti tässä. 😉

  Täytyy varmaan vaan kokeilla, että mikä on hyvä määrä hiilaria. Toisaalta jos tuota ruokavaliota kattelee, niin sehän on ihan järkevä normaalia ruokaa. Toki väli- ja iltapala on pienet.. Mutta jos lenkin päälle vetää palautusjuoman, niin siitä vois olla apua.

  Ei muuta kuin aikaisin nukkumaan, niin huomenna jaksat taas! 🙂

 3. Heippa,
  pitkästä aikaa 🙂

  Pidähän ajantasalla dietin etenemisessä.Itse olen sillä nyt muutaman viikon ollut ja varsinkin tv-lenkkien tekemiseen ei meinaa puhti riittää. Vkl:na ajattelin tehdä pitempää lenkkiä pitkästä aikaa ja katotaan kuin siinä käy.

  Viime kesänä oli samalla ruokavaliolla ja mukavasti siinä paino putosi.

  Kun Tukholma tänä vuonna meni plörinäksi ja sairastelujen takia juoksut jäi olemattomiin niin heti se paino meinaa kivuta ylöspäin…varsinkin kun on tälläinen herkkupeppu leivonnaisten perään 😉
  Minna

 4. Minna, ai sullekin on tuttu ruokavalio. 🙂 Kuin sun pitkän lenkin kanssa kävi? Lisäsitkö hiilareita, vai menitkö tuolla ruokavaliolla?

  Pia, kiitos! Joo, niin ne jää. Onneksi! 😀

 5. Vai 68 kiloa! Sun tapaus todellakin todistaa sen, että peili on puntaria parempi mittari. Koska olet kuvien perusteella tosi hoikka ja timmi. Miksi ihmeessä pitäisi pudottaa? Sitä paitsi hyvin harvalla on se juoksijan(nylkyn) kroppa, eikä varsinkaan triathlonisteilla (jos sellaista haluat harrastaa ym. monipuolista).

  Itsekin olen aika riski, vaikka tykkäänkin vaan pitkänmatkanjuoksusta. Ja painan tosi vähän, kai, 53 kiloa näytti neuvolan mittari (kotona ei ole puntaria, mutta punnitstin lastenneuvolassa, kun lapsi ei suostunut puntarille kuin esimerkistäni), mutta parhaimmassa kondiksessani painoin 58 kiloa. Silloin oli lihastakin.

 6. Kirsi, mä haluan siihen parin vuoden takaiseen painoon, 61-62 kiloa. Silloin mulla oli hyvä olla. Nyt on liikaa löysää. En mä jaksaisi muuten tiputtaa, jos en haluaisi lisää juoksuvauhtia. 😉 Sä painat kyllä tosi vähän!

 7. Pitkä lenkki oli pitkä vaan ajallisesti…matkana lyhyt ;)Mutta ihan hyvin se meni.Urheilujuomaa oli mukana ja ruoka heti kotiin palattua.
  Sen olen tehnyt,että välipalalla olen lisäksi syönyt leipää. Mun mielestä lenkit on nyt sujunut paremmin.
  Paino ei ole kyllä puolestaan pudonnut kun 2.5 kg kolmessa viikossa.
  Minna

 8. Minna, mä söin eilen kans yhden ylimääräisen sämpylän, vaikka en lenkkiä tehnytkään. No mutta tosi hyvä tuo 2,5 kilon tiputus on!!

  Kirsi H, mä oon sua 2,5 senttiä pidempi ja 15 kiloa painavempi. 😀 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta