Supersprintti cup 2/6

Toinen Supersprinttikisa oli tänään Häijään Särkijärvellä. 450m uinti, 10.2km pyörä ja 3km juoksu. Uinti kolmio, pyörässä noin 400m hiekkatietä ja juoksu hiekkatietä ylös alas. Porukkaa ei ollut paljon, varmasti epävakainen sää vaikutti. Lopulta kuitenkin aurinko paistoi, vaikka olikin vähän viileä!

Lähdin pojan kanssa kohti Häijäätä, ja mies tuli Etelä-Suomesta työreissulta sinne sopivasti. Niinpä kisan jälkeen sain normaalisti tehtyä pyörällä loppuverran, kun poika lähti isänsä kyydissä kotia kohti.

Sykevyö jäi kotiin. Joten päätin, että en laita kelloa uintiin, pyörässä on oma mittarinsa ja otan sen lopulta juoksuun, että näen vauhdin.

Uinti tuntui tänään omalta, sain vedettyä vahvasti omaa uintia. En pysynyt nopeimpien peesissä, joten oma uinti, ja rantautuessa tajusin, että munkaan peesissä pysytty.

Pyörällä tavoitteena oli pitää samat tehot kuin viime kerralla, ja nyt tuntui meno kevyemmältä. Viime kerrallahan tuntui, että poljin jalat alta. 😀 No eihän se toki kevyttä oo, mutta oli helppo lähteä juoksemaan. Pyörässä pääsin Maijun ohi vasta 8km kohdalla. Maiju on niin kova uimaan, että se yrittää pitää muut pyörässä takana ja muut yrittää sitä kiinni! 😀

Toinenkin vaihto onnistui hyvin, ja sitten juoksemaan. Ei mennyt kauaa, kun Maiju meni ohi. Sykettä en nähnyt, mutta tuntemuksella vedin. Tarkoitus oli, ettei purista liikaa, vaan rennosti menemään. Syke tosin ihan tarpeeksi korkealla, väkisinkin nousee niissä mäissä. 😀 Mutta sai juosta rennosti loppuun, kun takaa ei hätyytelty tarpeeksi lähellä. Kaksi viikkoa sitten oli tosi tiukkaa kolmen naisen kesken, tänään sijat oli melkein taputeltu jo pyörän jälkeen. Niin erilaista voi harkkakisassa olla.

Olipa hyvä treeni jälleen kerran! Päälle vielä joku 40min pyöräverraa, ja sitten kotia kohti. Mutta nyt öitä! 🙂

Tulokset
Mun viime ja tämän kesän ajat. Tänään eka kerta, kun vaihdot + pyörä meni alle 20min!

SuperSprintti Cup II

Huomaa, että kesä ja kisat lähestyy, kun mähän oon innostunut taas päivittämään blogia usein. 🙂

Eilen tein taas iltareissun Häijäälle. Kaksi viikkoa sitten oli edellinen Aqua Plussan SuperSprintti, ja nyt lähdin samaiseen lyhyeen harkkakisaan. Matkoina 500m uinti, 10km pyörä ja 3km juoksu, eli sellainen maksimisykkeillä halutessaan mentävä matka.

Kuva Jarmo.
Kuva Jarmo.

Mulle laitettiin maanantaina aamulla jäykkäkouristusrokotus, joka oli mennyt jo kolme vuotta sitten vanhaksi. Ja luultavasti se aiheutti mulle flunssan tuntua, ja olin koko päivän töissä ihan kylmissäni. Työpäivän jälkeen olin mielettömän väsynyt, ja vaihdoin ohjelmassa olevan 1,5 tunnin palauttavan pyöräilyn kahden tunnin päiväuniin. Eilen päivälläkin oli vielä sen verran jännä olo, että mietin, että soitanko valmentajalle ja sanon, että skippaan illan treenikisan, ja pyöräilen vaan ihan palauttavasti. Kun iltapäivällä fiilis oli parempi, niin lähdin matkaan.

Sunnuntaina en ihan sitä saanut kropasta irti, mitä olisin halunnut, mutta tänään taas oli jo hyvä päivä. Keli oli tuulisempi kuin viime kerralla, ja ensimmäinen uintisuora vedettiin vastatuuleen, ja kaksi seuraavaa pätkää sivutuuleen. Siitä huolimatta uintiaika parantui 2 sekunttia. Niin ja vaikka kättä oli vaikea rokotuksen aiheuttaman lihaskivun takia ees nostaa ylös, mutta hyvin pystyi uimaan. 😀

Kuva JP.
Kuva JP.

Pyörällä sain tehoja irti sivutuulessa enemmän kuin viime kerralla, ja mietinkin, että ajoinkohan liian lujaa. Mutta juoksu kulki sittenkin ennätysvauhtia tuolla mäkisellä hiekkatiellä. Jopa 4:48 min/km vauhtia!! Niin hienoa. Junnujen sarjan Maiju kyllä kiritti takana hyvään vauhtiin, kun juoksun kääntöpaikalla meidän väli oli vajaa 200m ja Maiju on kovempi juoksemaan. Odotin koko ajan, että milloin Maiju tulee takaa ohi. Pariin otteeseen kuuntelin takana tulevia askelia, mutta en vilkuillut taakse, ohittajat oli miehiä. Viimeisen mäen päällä mutkassa oli kuitenkin uskallettava vilkaista olan taakse, että meneekö Maiju vielä loppusuoralla ohi. Mutta sain kuin sainkin pidettyä takana. Kiitos Maijulle hyvästä tsemppauksesta! 😉

Lähdössä juoksemaan. Kuva Fanni.
Lähdössä juoksemaan. Kuva Fanni.

Ensimmäinen SuperSprintti-kisan voitto, mutta parasta on datan vertailu edelliseen kertaan! Ajat omasta kellosta, niillä on vähän eroja viralliseen ajanottoon:

31.5.
Uinti 7:40, keskisyke 165.
Pyörä 18:41, keskisyke 178, 32.6km/h.
Juoksu 14:51, keskisyke 187, 4:55min/km.

14.6.
Uinti 7:39, keskisyke 165.
Pyörä 18:27, keskisyke 178, 33.0km/h.
Juoksu 14:29, keskisyke 183, 4:48min/km.

Kuva JP.
Kuva JP.

Tää on kyllä niin kiva harkkakisa. Rento, ei tarvi paljon jännitellä! Hyvä treeni starttiin ja vaihtoihin. Eikä näillä sykkeillä kotona tuu tällaista treeniä ikinä tehtyä.


Mulla oli uudet BV-Sportin Booster Elite -kompressiosäärystimet käytössä sunnuntaina ja eilen, ne tuntuu kyllä superhyviltä jalassa. Jotenkin luonnollisen tuntuiset, vaikka ovatkin kompressiota.