Aqua Plus Supersprintti cup IV

Tämä Aqua Plussan Supersprintticupin neljäs osakilpailu oli jo tiistaina, mutta en oo ehtinyt kirjoittelemaan. Sain tytöt lähtemään mukaan matkakavereiksi. Viikonlopun treenien jälkeen ei isompia odotuksia vauhdeille ollut, mutta mielenkiinnolla lähdin tekemään taas kovaa treeniä. Matkoina siis 450m uintia, 10.2km pyörää ja 3km juoksua. Lyhyt ja kova treeni.

Kuva: M. Takamaa

Uinti kaartoi vasemmalle, ja tuli kieppiä, ja kädet oli väsyneet. Tiesin, että ei tuu hyvää aikaa, mutta olin mä silti yllättynyt, että meni niinkin kauan kuin 07:56. Jäin 31 sekunttia edellisviikosta, ja silloin oli aallokkokeli. Nyt ei tuullut niin paljon. Totesin myös, että nyt on pakko pyöräillä ja juosta vauhdilla, ettei naiset ota kiinni, kun en saanut uinnissa tehtyä tarpeeksi eroa. 😀

Pyörä oli perusmenoa. Nyt tehot olivat viime kertaa paremmat, ja edelliskertaa vain 4 wattia huonommat. Eivät olleet niin väsyneet kuin Juhannuksen treenien jälkeen, mutta eivät toki tuoreetkaan.

Juoksu myös sitä perusvauhtia. Valmentaja kommentoikin, että mä juoksen aina samoihin aikoihin, vaikka jalat olis kuinka rasittuneet. 😀 Ainut toive on ensi vuodelle, että pääsisin juoksemaan syksyllä, pystyisin treenaamaan ehjänä talven ja voisin kesällä todeta juoksuvauhdin kehittyneen.

Kuva: M. Takamaa
4/6 kisan tulokset
Kaikki supersprinttiajat, 3.8. eli viimeisessä osakilpailussa pitäisi kuulemma tehdä tämän kesän paras aika. 😉 Olisihan se kiva rikkoa tuo ennätys kokonaisuudessaan, ja saada ensimmäinen 41 alkuinen aika. Mutta näin lyhyellä matkalla vaatii onnistumista joka lajissa vaihtoineen.

Treeniviikonloppu Sastamalassa

Mä lähdin karkuun Provinssia ja vietin viikonloppuni Sastamalassa treeneissä. Lauantaina oli vuorossa pitkää yhdistelmätreeniä, mä tein 1800m – 100km – 12km. Sekä pyörässä että juoksussa menttiin osa matkasta im-vauhtia ja osa matkasta puolimatkan vauhtia.

Valmistautumassa pitkään yhdistelmätreeniin. N. 20 henkeä paikalla.

Eilen oli kova tuuli, ja se tuntui pyörässä. Vastatuulessa meni vähän runttaamiseksi ja oli vaikea pitää tasaista tehoa, sivutuulessa pyörittäminen oli helpompaa. Sain kuitenkin pidettyä lähes ne tehot, mitä pitikin. Jaloissa tuntui edellisten treenien väsymys, ja juoksu ei hirveän vahvana lähtenyt liikkeelle. Kävikin niin, että ensimmäisen kierroksen 6km sain seuraa, mutta toisella kutosella tipuin porukasta. 24 sekunttia nopeampi oli toisen kierroksen 6km, mutta keskisyke 12 pykälää korkeampi. Oli muuten kuuma! Mietinkin juostessa 24 asteen lämmössä, että jos Joroisella on tällainen keli, niin on taas onnistunut juoksu sen osalta taputeltu. 😀

Kuva: JP Huippula

Vähän harmitti tuo, etten saanut nostettua vauhtia. Mutta reitti on raskas, ja mäkiin jäi reidet. Selkeästi lämpö vaikutti kroppaan. No isommasta haaveilemastani vauhdin nostosta huolimatta treeni oli hyvä! Juoksin suoraan rannalle, kengät ja lasit pois ja pulahdin 18 asteiseen veteen! Sen jälkeen tajusin, että autonavaimet oli taskussa. Onneksi vielä toimivat! 😀

Treenin jälkeen sain Kaitsun Normatecin palauttavissa painehousuissa makoilla 40 minuuttia. Ja illemmalla vielä toiset 40 minuuttia. Täytyy sanoa, että sattui melkoisesti tuohon toiseen sääreen ja nilkkaan. Joten varmasti tuli tarpeeseen.

Tänään startattiin taas klo 9, mutta Särkijärven sijaan Ellivuorella. Mua hirvitti etukäteen todella paljon, kun jalat oli väsyneet ja tukkoiset, ja edessä oli n. 2,8km pururatalenkkiä ympäri vähintään 6 kertaa, ja nousevavauhtisesti.

Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Ensimmäinen kierros piti mennä tosi rauhallisesti. Lenkki alkoi pitkällä ylämäellä ja aattelin edessä olevan pitkän pitkän juoksun, nyt nimittäin painoi jaloissa. Mutta yllättävän hyvältä juoksu loppujen lopuksi tuntui. Toisen kierroksen jälkeen kroppa oli taas hommassa mukana, ja joka kierroksella saatiin nostettua vauhtia. 6 kierrosta oli vähimmäismäärä ja mulle se riitti tänään. Koko treenin ajan oli seuraa, minkä vuoksi treeni olikin nopeasti ohi. 🙂 Pahimmat kierrokset oli eka ja vipa. Ois voinu vaikka jatkaa vielä juoksua, mutta sitten olisi pitänyt neljännen kierroksen jälkeen nostaa kierrosvauhtia vähän vähemmän kerralla. Ja pohkeelle/säärelle tämä riitti kyllä ihan hyvin. Kilometrejä tuli kuitenkin 16,7.

Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Sain vielä treenin jälkeen houkuteltua porukkaa kävelemään Ellivuoren päälle (osa oli vielä tekemässä loppuverraa, eivätkä ehtineet tästä nauttimaan). En oo siellä koskaan käynyt, ja halusin nähdä maisemat.

Sellainen treeniviikonloppu, ironman-treeniä parhaimmillaan. Kiitos seurasta kaikille! Mahtavaa, kun on porukkaa.