Treeneistä hyvää fiilistä!

Fitfashion-sivusto on ollut alhaalla tällä viikolla joka päivä. Katotaan saanko kirjoitettua tämän loppuun, ja pääsettekö lukemaan.

Joulukuussa pääsin tosiaan treenin makuun, ja samoin on jatkunut tammikuu. Ja myös Emfit-seurantalaite on sitä mieltä, että nyt on treenit aloitettu. Marraskuussa ihmettelin mun korkeita yön keskisykkeitä. Yön keskisykkeisiin vaikuttaa tietty yönaikaiset heräämiset ja nousemiset, mutta kun ne oli kymmentä enemmän kuin kesällä, niin aattelin, että on surkeeta. Mutta nyt ne on tippunut jo kivasti, joten treenaus näkyy kropassakin.

Yllä marraskuun lopun dataa, ja alla tältä viikolta.

Seinäjoella on ihanasti lunta, ja polut loistavassa kunnossa. Oon käynyt juoksemassa metsässä, mutta myös hiihtämässä. Mikäs sen parempaa liikuntaa kuin koko kropan hiihto.

Aqua Plussalla on tammileiri nyt menossa. Alkoi torstaina 10km juoksulla ja 40x100m lättpull uinnilla. Olin Ylöjärvellä mukana, ja tein perjantaina etänä töitä ja osallistuin myös perjantain treeneihin Pirkkahalliin. Vuorossa oli 6x1000m nousevavauhtinen juoksu. Molempien päivien treenit onnistui hyvin. Uinnissa pysyn jälleen hyvin porukan mukana, ainakin näin mun lempparivälineillä lättäreillä ja pulliksella. 🙂 Juoksutonnit meni 6:05, 5:39, 5:23, 5:14, 4:53 ja 4:32. Iso porukka jaettiin viiteen ryhmään, ja mä olin neljännessä. Saatiin porukalla pidettyä vauhti suurinpiirtein siinä missä piti ja viimeisen tonnin jokainen juoksi sen mitä pystyi. Lopetin siihen vauhtiin, mistä ykkösryhmä aloitti. 😀

Tänään hiihtelin kotimaisemissa 34km pertsaa. Ja huomenna on tarkoitus mennä juoksemaan Tampereelle perinteinen Pyhis eli Pyhäjärven ympäri. Siitä onkin jo 5,5 vuotta, kun olen viimeksi Pyhiksen ollut juoksemassa. Jos nyt muistan oikein. Oon yleensä tehnyt vastaavan 27km pitkiksen kotona.

Loppuverra metsäkävelyllä koirien ja kaverin kanssa. 🙂

21 tunnin hiihtoloma

Kotona taas! On se vaan pitkä matka Ylläkselle ja takaisin, mutta niin sen arvoinen. 207km ja 21h 20min tuli perinteistä sivakoitua 7 päivän aikana. Oon tosi tyytyväinen, että nyt pystyi puskemaan peekoota tuon verran. Tämä oli tärkeä viikko, koska onhan nyt maaliskuu ja Lanzaroten treenileiri on jo neljän viikon päästä.

Toinen tyttäristä laskee ja toinen on ottanut kuvan.

La: 12.58km, 1h27min. Vauhti 7:09. Keskisyke 145. Nousumetrit 55. Lumituiskussa ja pimeässä otsalampun valossa latuja etsien.
Su: 30.36km, 3h12min. Vauhti 6:18. Keskisyke 145. Nousumetrit 120. Tasaisia latuja pitkin kasaan 30km.
Ma: 29.27km, 3h. Vauhti 6:09. Keskisyke 137. Nousumetrit 420. Kellostapulinkurun lenkki.
Ti: 30.10km, 3h7min. Vauhti 6:12. Keskisyke 146. Nousumetrit 325. Kukastunturin lenkki.
Ke: 29.85km, 3h4min. Vauhti 6:10. Keskisyke 141. Nousumetrit 325. Tunturijärvellä.
Ke: 10.29km, 1h1min. Vauhti 5:57. Keskisyke 146. Nousumetrit 25. Saunalenkki.
To: 43.54km, 4h10min. Vauhti 5:45. Keskisyke 142. Nousumetrit 260. Totovaaran lenkki
Pe: 21.10km, 2h17min. Vauhti 6:31. Keskisyke 142. Nousumetrit 60. Pakkaslenkki huonolla luistolla.

Kukastunturin lenkin juomatauolla törmäsin yhteen blogin lukijaan. Terveisiä vaan Laihialle, toivottavasti oli mukava loma! 🙂

Viimeiselle lenkille suunnittelin lähteväni perjantaina aikaisin aamusta. Mies kyllä totesi, ettei ole mikään kiire ja että voin tehdä sen pituisen lenkin, kun haluan. Mutta lähtiessä -20 asteen pakkanen, kasa vaatetta päällä ja todella nihkeä keli pehmeällä ladulla ja tyhjillä käsillä jätti lenkin lopulta vain 20 kilometriin. Mökille päästyäni pakkanen oli tippunut ja oli enää -8 astetta, ei ihme, että oli hiki!

Mun OneWayn juomapullovyö koki kovia, ja viimeisen päivän lenkillä juomat olivat lopulta housuilla. Viitteitä oli jo ennemmin, ja korkkiakin tiivistetty lisämuovilla. 😀

Hammer ja Evoke tahdittivat mun menoa. Samoin OneWayn juomavyö, joka veti eilen viimeisen lenkin ja joutui lenkin jälkeen roskiin.
Siinä on hienosti mun juomisen housuilla..

Tänään on haettu koirat ja hamsteri hoitopaikoista, purettu laukut, pesty pyykkiä, käyty ruokakaupassa ja käyty siskon tytön 5v synttäreillä. Sekä tietty katsottu MM-hiihtoja.

Hammer Nutritioniltakin oli tullut tilaamani tuotteet sillä aikaa! Nyt on Lanzan leirille sekä kevään ja kesän treeneihin taas energiaa. 🙂 Nämä gluteenittomat ja vegaaniset tuotteet, joihin ei oo lisätty sokereita eikä kemikaaleja, ovat mun herkälle vatsalle parhaimmat. Uusille tilaajille tässä linkki, joka kannattaa hyödyntää. Tällä saa 100 pistettä eli noin 5 puntaa alennusta.

Nyt tosiaan tuntuu siltä, että kevään treenit ovat alkaneet! Kaitsu tekee mulle maaliskuulle vielä oman henkilökohtaisen ohjelman. Jännittää, että missä kohtaa testataan vk-treeniä ja sykkeen käyttäytymistä. Lähinnä jännittää, että joko kroppa sitä kestää. Se on kuitenkin testattava ennen Lanzaroten leiriä, että tiedetään kuinka siellä voi painaa menemään. Toivon, että voisin tehdä kaikki samat treenit kuin muutkin. Tiistaille 28.3. sovin jo pyörätestin JPH Fysiolle. 🙂