21 tunnin hiihtoloma

Kotona taas! On se vaan pitkä matka Ylläkselle ja takaisin, mutta niin sen arvoinen. 207km ja 21h 20min tuli perinteistä sivakoitua 7 päivän aikana. Oon tosi tyytyväinen, että nyt pystyi puskemaan peekoota tuon verran. Tämä oli tärkeä viikko, koska onhan nyt maaliskuu ja Lanzaroten treenileiri on jo neljän viikon päästä.

Toinen tyttäristä laskee ja toinen on ottanut kuvan.

La: 12.58km, 1h27min. Vauhti 7:09. Keskisyke 145. Nousumetrit 55. Lumituiskussa ja pimeässä otsalampun valossa latuja etsien.
Su: 30.36km, 3h12min. Vauhti 6:18. Keskisyke 145. Nousumetrit 120. Tasaisia latuja pitkin kasaan 30km.
Ma: 29.27km, 3h. Vauhti 6:09. Keskisyke 137. Nousumetrit 420. Kellostapulinkurun lenkki.
Ti: 30.10km, 3h7min. Vauhti 6:12. Keskisyke 146. Nousumetrit 325. Kukastunturin lenkki.
Ke: 29.85km, 3h4min. Vauhti 6:10. Keskisyke 141. Nousumetrit 325. Tunturijärvellä.
Ke: 10.29km, 1h1min. Vauhti 5:57. Keskisyke 146. Nousumetrit 25. Saunalenkki.
To: 43.54km, 4h10min. Vauhti 5:45. Keskisyke 142. Nousumetrit 260. Totovaaran lenkki
Pe: 21.10km, 2h17min. Vauhti 6:31. Keskisyke 142. Nousumetrit 60. Pakkaslenkki huonolla luistolla.

Kukastunturin lenkin juomatauolla törmäsin yhteen blogin lukijaan. Terveisiä vaan Laihialle, toivottavasti oli mukava loma! 🙂

Viimeiselle lenkille suunnittelin lähteväni perjantaina aikaisin aamusta. Mies kyllä totesi, ettei ole mikään kiire ja että voin tehdä sen pituisen lenkin, kun haluan. Mutta lähtiessä -20 asteen pakkanen, kasa vaatetta päällä ja todella nihkeä keli pehmeällä ladulla ja tyhjillä käsillä jätti lenkin lopulta vain 20 kilometriin. Mökille päästyäni pakkanen oli tippunut ja oli enää -8 astetta, ei ihme, että oli hiki!

Mun OneWayn juomapullovyö koki kovia, ja viimeisen päivän lenkillä juomat olivat lopulta housuilla. Viitteitä oli jo ennemmin, ja korkkiakin tiivistetty lisämuovilla. 😀

Hammer ja Evoke tahdittivat mun menoa. Samoin OneWayn juomavyö, joka veti eilen viimeisen lenkin ja joutui lenkin jälkeen roskiin.
Siinä on hienosti mun juomisen housuilla..

Tänään on haettu koirat ja hamsteri hoitopaikoista, purettu laukut, pesty pyykkiä, käyty ruokakaupassa ja käyty siskon tytön 5v synttäreillä. Sekä tietty katsottu MM-hiihtoja.

Hammer Nutritioniltakin oli tullut tilaamani tuotteet sillä aikaa! Nyt on Lanzan leirille sekä kevään ja kesän treeneihin taas energiaa. 🙂 Nämä gluteenittomat ja vegaaniset tuotteet, joihin ei oo lisätty sokereita eikä kemikaaleja, ovat mun herkälle vatsalle parhaimmat. Uusille tilaajille tässä linkki, joka kannattaa hyödyntää. Tällä saa 100 pistettä eli noin 5 puntaa alennusta.

Nyt tosiaan tuntuu siltä, että kevään treenit ovat alkaneet! Kaitsu tekee mulle maaliskuulle vielä oman henkilökohtaisen ohjelman. Jännittää, että missä kohtaa testataan vk-treeniä ja sykkeen käyttäytymistä. Lähinnä jännittää, että joko kroppa sitä kestää. Se on kuitenkin testattava ennen Lanzaroten leiriä, että tiedetään kuinka siellä voi painaa menemään. Toivon, että voisin tehdä kaikki samat treenit kuin muutkin. Tiistaille 28.3. sovin jo pyörätestin JPH Fysiolle. 🙂

Emfitin luvalla Haavepalolle!

Mulla on Emfit QS mukana täällä, ja aika tarkkaan oon seurannut sen lukuja. Oon päättänyt, että jos Emfit näyttää aamun sykevälivaihteluarvoksi alle 30, niin se on lepopäivän paikka. En halua rasittaa nyt liikaa itteäni. Mutta täytyy sanoa, että mitä pitemmälle viikko on mennyt, niin sitä paremmalta hiihto ja kroppa on tuntunut! Veikkaan, että viikon verran syömäni vahva D-vitamiini korjaa elimistöä. Lisäksi loma, ja stressitön aikataulu aamupäivän lenkkeineen auttaa tässä.

Kun lähdettiin Ylläkselle, olin varma, että 2-3h lenkit on mulle tässä kohtaa maksimia. Tällaisiin tuntimääriin olin päätynyt niiden fiilisten perusteella, mitä mulla on parin kuukauden ajan treeneissä ollut. Maanantaina Emfit näytti illan RMSSD arvoksi 64 ja tiistain aamuarvoksi 44.5. Ilta-arvo oli noinkin korkea, vaikka olin hiihtänyt päivällä ja edellisenä päivänä pitkään. Silloin tajusin, että lenkki ei kuormita mun kroppaa nyt. Eilinen kolmen tunnin lenkki tuntui niin kevyeltä, että kävin illemmalla vielä tunnin saunalenkin. Aattelin, että jos tänä aamuna RMSSD on edelleen 40, niin tänään lähden Totovaaran lenkille katselemaan Haavepalolta maisemia. Aamuarvo oli 41.1, joten sain luvan lähteä 43,5km lenkille! 🙂

RMSSD on sydämen lyöntien peräkkäisten huipusta-huippuun -intervallien välisten erotusten neliöiden keskiarvon neliöjuuri. 😀 Emfit mittaa illalla ekan 90min aikana tehtyjen 3 minuutin mittaisten mittausten keskiarvon, ja aamun sykevälivaihtelu on puolestaan viimeisen 90min arvojen keskiarvo.

Suuntasin Totovaaralle tiettyä reittiä, vaikka tiesin edessä olevan 3,5km ajamatonta nousevaa latua. Raskasta, mutta maisemat oli ehdottomasti sen arvoiset! 🙂

Tuolta tulin, ylöspäin matka.

43,5km tuli tänään mittariin, ja tarkoitti 4h10min. Tämä luo kyllä uskoa, että täältä vielä tosiaan noustaan. Vielä en maaliskuussa pääse tekemään Aqua Plussan ironmantiimin yhteistä treeniohjelmaa, koska samanlaista vk-treeniä ei kroppa ota vastaan kuin muilla. Nyt täytyy olla varovainen. Vielä yksi lenkki huomenna Ylläksen maastoissa, lauantaina lepopäivä ja sunnuntaina uimaan! Fiilis on hieno! Harmi, kun täältä pitää kotiin lähteä.