Fiiliksiä ironmanin jälkeen

Hampurin ironman, kauden pääkisa, oli ja meni. Siitä on puhuttu kisaajien kesken, valmentajan kanssa ja tietysti monen tutun kanssa. Mitä enemmän aikaa kuluu, sen tyytyväisempi suoritukseen olen. Valmentajalta tuli melkein käsky olla tyytyväinen. 😀 Perustelutkin oli hyvät, kun oli pureutunut muutaman Aqua Plussalaisen pyörän dataan. Pyörähän mulla sieltä jäi hampaankoloon, mutta ei kuulemma tarvi. 😉

Selän vihoitteluun en syytä löytänyt, mutta normaalisti olen aina pyöräillyt ja uinut perjantaina. Nyt järvessä oli perjantaina uinti kielletty, ja pyöräilystä ei Hampurin keskustassa tullut mitään. Ajoin pari rinkiä hotellin parkkipaikalla testatakseni, että pyörässä on kaikki kokoamisen jälkeen ok. Juostiin porukalla hotellin kuntosalilla juoksumatoilla vartti. Lauantaina käytiin uimassa, toivottavasti en silloin saanut kylmää. Onneksi selkä ei kuitenkaan tuon enempää sunnuntaina vaivannut, tulipa aloitettua juoksu rauhassa. 🙂

Ironman Hamburg oli tehnyt kisavideon, jossa mäkin vilahdan vakavana kävellen kohti märkäpuvun vaihtoa ja starttia. On hieno video!

IRONMAN Hamburg 2017

❗️ Es war ein Fest! Schweis und Tränen fließen, aber ihr habt es geschafft! You are an IRONMAN! HIer sind eure Bilder.. Und wer auch im nächsten Jahr dabei sein will meldet sich besser schnell an 😉👉 Registrierung ist offen: ironman.com/hamburg

تم نشره بواسطة ‏‎IRONMAN Hamburg‎‏ في 22 أغسطس، 2017

On muuten pakko lisätä tähän kuva reitistä noin kilometrin matkalta, joka sisältää 9 junanradan ylitystä. Tuo kohta ajettiin kahteen kertaan, ja ne ei tosiaan tuohon loppuneet. Niitä on lisää ja paljon.

Mutta se olis nyt ylimenokausi päällänsä. Höntsäilyä lokakuun alkuun asti, jolloin alkaa uusi kausi ja tämä kausi laitetaan virallisesti pakettiin. Sunnuntaina kävin jo vähän maastopyörällä ajelemassa Sannan kanssa, ja oli kyllä kivaa. Lenkin keskisyke jotain 110 luokkaa, eli palauttavaa menoa.

Ainut, että muhun iski flunssa! Yleensä kurkkukipu kestää ensin muutaman päivän, mutta nyt se alkoi päivällä ja illalla oli niin kipeä, etten halunnut puhua ja nyt onkin sitten puolikuollut olo ja nenäliinoja kuluu. Toivottavasti menee yhtä nopeasti ohi, kun alkoikin. Viime vuonna olin täsmälleen samaan aikaan kipeä, silloin flunssa tuli heti Kööpenhaminan ironmanin päälle.

Ironman on kova rasitus kropalle, ja kahden edellisen jälkeen mulla on mennyt syksy juoksematta erinäisten kipujen ja tuntemusten vuoksi. Nyt siis kuulostelen kroppaa jälleen tarkasti, ja toivon parasta. Normaalit lihasjumit oli viime viikolla alkuviikosta, sitten tulehtui varvas ja reiden lähentäjään ilmestyi kipukohta. Nämä ovat helpottaneet, mutta tuon mun vasemman ja huonomman jalan kantapään ja sen nilkan palloluun välissä tuntuu välillä vihlontaa. Vasen pohje on kyllä kireämpi kuin oikea, ja toivon, että johtuu pohkeesta. Pelkään kuitenkin, että on joku isompi rasitusjuttu ja taas jää syksyn juoksukilsat. No tässä nyt ei kuitenkaan ole kuin reilu viikko vasta ironmanista, joten vähän kevyttä rullailua, venyttelyä ja kylmää, niin toivottavasti jalka on viikon tai kahden päästä yhtä hyvä kuin oikea! 🙂 Tärkeintä on saada kroppa palautumaan, ja treenit ovat toissijalla. Toki palautumiseen auttaa myös kevyet lenkit, mutta näin flunssan pahimpina päivinä niitä en toki tee.

Emfitissäkin pääsin jo sunnuntaina normaalille keskisykkeelle 61, mutta nyt sitten flunssan vuoksi nousi takaisin korkeammalle. Toki la ilta – su aamu lukemaa vääristää kyllä se, että nukkumaan mennessä unohdin ”punkkipannan” (miehen nimitys laitteesta 😀 ) virittää, ja yöllä yhdeltä herätessä sen laitoin. Siksi illan RMSSD on myös yli 60, se olisi ollut varmaan matalampi, jos en olisi jo levännyt paria tuntia. Flunssa syö kyllä päivän aikana mehut naisesta, sen näkee arvoistakin.

Kisakalenteri pohdinnassa

Niin siinä kävi, että joka keväinen flunssa saapui mullekin. Ensin kaksi lasta sairastui ja perjantaina iski kurkkukipu mullekin. Pe-la yö oli huono, heräsin usein kurkkukipuun. Lauantaina kävin vähän pyöräilemässä keskisykkeellä 113 eli kunhan vain sain vähän raitista ilmaa. Mutta sunnuntai ja maanantai on mennyt täysin levätessä, sunnuntaina aattelin vielä, että pääsen helpolla. Mutta viime yönä oon puolestaan yskinyt niin paljon, että klo 1.10 katsoin kelloa, että on varmasti jo pian aamu, kun oon niin usein jo herännyt. No seuraava herääminen 1.30 ja 1.50. Sen jälkeen jätin taas kellon katsomisen ja totesin, että yöstä tulee pitkä ja huono. Aamulla pää kipeä ja väsy, ja pitikin hetken miettiä toimistolle lähtemistä. Onneksi mulla oli kone kotona, ja tein etätyöpäivän.

Emfitissä näkyy huonot yö miinusmerkkisinä palautumisen kannalta, ja sykekäyrä on ylöspäin.

Tämä oli sellainen asia, mitä vähän pelkäsin. Viime vuonna huhtikuun alun flunssa teki ihan kunnon notkahduksen kuntoon, joka näkyi ihan Polarin juoksuindekseissäkin. Nyt kun ei tulisi samanlaista notkahdusta ja pääsisi pian taas treenaamaan. Kun on muutenkin vähän aikaa kauden päätavoitteeseen, niin ei millään haluaisi sairastaa. Sitä paitsi olihan todella tylsä viikonloppu, kun notkuin kolme päivää!! 😀

Mutta eipä tässä vaihtoehtoja oo muuta kuin sairastaa tauti pois ja sitten taas treenaillaan. 🙂  En kuitenkaan kolmen lapsen äitinä voi välttää kotona elämistä ja lasten lähellä olemista, joten vaikka menee sinkkiä ja flunssan oireiden ilmestyessä inkivääriä, niin kyllä ne taudit sieltä välillä kiinni nappaa.

Tässä sairastaessa on tullut mietittyä kisakalenteria. Kuten viime kesänä, niin kaikki kisat ovat vain treenejä Hampuria aatellen. Lyhyimmistä matkoista sekä juoksutapahtumasta haetaan vain vauhtia kroppaan lisää, sitä nimittäin tarvii saada. Peruskestävyyttä on jauhettu sen verran mitä on voitu, ja se varmasti on vuosien myötä ihan hyvällä mallilla. Mutta vauhti puuttuu. No nyt toki toukokuun ohjelmassa sitä lähdetään tekemään, ja kropan pitäisi sitä pystyä myös vastaanottamaan. Tässä nyt hahmotelmaa, katsotaan vähän kuntoa, että paljonko lopulta kisailen. Aqua Plus järjestää taas Supersprinttejä, joten niissä ainakin käyn. Ilmaisia ja sen verran lyhyitä rypistyksiä, että voi tehdä usein. 🙂

20.05. Yyteri Maraton, Pori. Puolimaraton.
17.06. SM-Sprintti, Vantaa?
01.07. Perusmatka, Vierumäki?
15.07. SM-Puolimatka, Joroinen.
13.08. Ironman Hamburg.

Puolimaraton taas Yyterissä, kuten parina aikaisempana vuonna. Tavoite on ollut jo pitkään alle 1:50, mutta en tiedä onko se realistinen tänä keväänä. Tämä on kuitenkin jo 2,5 viikon päästä, joten tästäkin on tulossa vain hyvä treeni ja aika on lopulta mikä on.

SM-Sprintti on ainut pikamatka, mikä on peesikieltokilpailu eli mihin voi osallistua triathlonpyörällä. Inhoan sprinttejä, mutta nämä kovilla sykkeillä tehdyt suoritukset tekee hyvää.

Perusmatkan haluaisin tehdä. Vierumäellä olin viime vuonna, ja pyöräreitti ei todellakaan ollut Pohjanmaan likan mieleen, mutta toisaalta viime vuoden keskeytyksen takia olisi kiva käydä siellä uudestaan. Ketjut siis meni viime vuonna ihan kahdeksikoksi ja matkaa ei pystynyt jatkamaan. Finntriathlonin kisa tämäkin.

Puolimatkalle Finntriathlon Joroisiin oon jo ilmoittautunut. Puolimatkan kisoja hyvissä ajoin ennen ironmania ei ole montaa, ja siksi tänne!