Supersprintti cup 2/6

Toinen Supersprinttikisa oli tänään Häijään Särkijärvellä. 450m uinti, 10.2km pyörä ja 3km juoksu. Uinti kolmio, pyörässä noin 400m hiekkatietä ja juoksu hiekkatietä ylös alas. Porukkaa ei ollut paljon, varmasti epävakainen sää vaikutti. Lopulta kuitenkin aurinko paistoi, vaikka olikin vähän viileä!

Lähdin pojan kanssa kohti Häijäätä, ja mies tuli Etelä-Suomesta työreissulta sinne sopivasti. Niinpä kisan jälkeen sain normaalisti tehtyä pyörällä loppuverran, kun poika lähti isänsä kyydissä kotia kohti.

Sykevyö jäi kotiin. Joten päätin, että en laita kelloa uintiin, pyörässä on oma mittarinsa ja otan sen lopulta juoksuun, että näen vauhdin.

Uinti tuntui tänään omalta, sain vedettyä vahvasti omaa uintia. En pysynyt nopeimpien peesissä, joten oma uinti, ja rantautuessa tajusin, että munkaan peesissä pysytty.

Pyörällä tavoitteena oli pitää samat tehot kuin viime kerralla, ja nyt tuntui meno kevyemmältä. Viime kerrallahan tuntui, että poljin jalat alta. 😀 No eihän se toki kevyttä oo, mutta oli helppo lähteä juoksemaan. Pyörässä pääsin Maijun ohi vasta 8km kohdalla. Maiju on niin kova uimaan, että se yrittää pitää muut pyörässä takana ja muut yrittää sitä kiinni! 😀

Toinenkin vaihto onnistui hyvin, ja sitten juoksemaan. Ei mennyt kauaa, kun Maiju meni ohi. Sykettä en nähnyt, mutta tuntemuksella vedin. Tarkoitus oli, ettei purista liikaa, vaan rennosti menemään. Syke tosin ihan tarpeeksi korkealla, väkisinkin nousee niissä mäissä. 😀 Mutta sai juosta rennosti loppuun, kun takaa ei hätyytelty tarpeeksi lähellä. Kaksi viikkoa sitten oli tosi tiukkaa kolmen naisen kesken, tänään sijat oli melkein taputeltu jo pyörän jälkeen. Niin erilaista voi harkkakisassa olla.

Olipa hyvä treeni jälleen kerran! Päälle vielä joku 40min pyöräverraa, ja sitten kotia kohti. Mutta nyt öitä! 🙂

Tulokset
Mun viime ja tämän kesän ajat. Tänään eka kerta, kun vaihdot + pyörä meni alle 20min!

Triathlonkausi on nyt täällä! Supersprintti takana.

Tänään aloitettiin sekä avovesiuintikausi että triathlonkisat samalla kertaa. 😀 Ei ehkä järkevintä, mutta kylmän kevään takia ei ole oikein ollut muuta mahdollisuutta. Aqua Plussan Supersprintti kisaillaan myös tänä kesänä viime vuoden tapaan, kuuden kilpailun cup Särkijärvellä Häijäässä.

Menin ajoissa paikalle, että sain testailla uutta märkäpukua, jolla en ollut vielä ehtinyt uimaan ja että saa vähän käydä järvessä tsekkaamassa, että mitäs se taas onkaan. No vaikka vesi olikin 17 asteista, niin tuntui kyllä kylmältä.

Nämä supersprintit on ihan parhaita. Saa kisata tosissaan, mutta hymy huulilla treenikavereita vastaan. Aina ei toki niin kirjaimellisesti, kun pitää sen verran yrittää puristaa, että väkisin irvistää. 😀 Hannan kanssa tästä jo etukäteen juteltiin ja kuinka paljon näistä saa, kun on tasaväkistä porukkaa ja joutuu oikeasti antamaan itestään kunnolla. Ja tänään sprintistä tulikin niin tasainen, että vasta maaliviivalla tiesi kuka naisista oli ensimmäinen.

Kuva: V. Vilen.

Uinti oli aika perustekemistä, en saanut suorituksesta mitään kiksejä. Kolmion muotoinen lenkki ja poijulta rantaa kohden uidessa muistelin Hannan uimalakin väriä ja aattelin hänen olevan semmosen 30m mun edellä. Maijun tiesin menneen menojaan. Rannassa tajusin jonkun olevan mun peesissä, ja siinähän se Hanna oli. Sekoiltiin molemmat vaihdossa. En meinannut saada puvun tarraa heti auki, ja lopulta märkäpuku jäi toiseen jalkaan jumiin. Kun päässä heitti, niin se teki hommasta hankalampaa. Hanna pääsi pyörän päälle mua ennemmin, ja mulla oli takaa-ajoasema.

Kun tajusin alun 100m välimatkan lyhenevän, niin päätin polkea niin lujaa kuin pystyin. Tiesin, että pyörässä mulla on saumoja, mutta juostessa ei yhtään. Pääsin ohi Hannasta ja myöhemmin Maijusta. Yritin saada niin paljon eroa kuin mahdollista, ja naureskelinkin vaihdossa tyhjille jaloille ja tilanteelle. Mutta pakko oli kokeilla. Kokonaistehot hiekkatien päässä olivat 200W, ja lopulta hiekkatieltä parkkipaikalle käännyttäessä 193w, mikä oli 7w enemmän kuin viime kesän parhaimmat tehot tuolla, ja 10-13w mun keskimääräistä tulosta enemmän. Tänään nuo olivat siinäkin mielessä hyvät tehot mulle, kun tiistaina 10km viikkotempossa keskiwatit olivat 206, ja nyt piti kuitenkin vielä juostakin päälle. Mutta kertoo siis siitä, että ei jäänyt hirveesti parannettavaa. 😀

Tämä kuva T2-vaihdosta tiivistää kisan fiiliksen. Nauraen juoksemaan. 😀 Kuva: V. Vilen

Tiesin, että naiset tulee takaa lujaa. Ja juoksin minkä pystyin. Mäkistä hiekkatietä 1,5km päähän ja käännös ympäri. Silloin näin Maijun ja Hannan välimatkan muhun, ei taidan 1,5km riittää, kun molemmat on sen verran kovempia juoksemaan. 600m ennen maalia katoin taakseni ja sieltä ne tulee. Maiju oli jo miettinyt, että matka loppuu kesken, mutta niin vaan tikutti ohi juuri ennen maalia eikä mulla ollut mitään sanomista siinä kohtaa. 😀 Maiju vei voiton tänään, mä toinen ja Hanna kolmas. Saa nähdä mitä seuraavalla kerralla. 😀 Oli kyllä niin mukavaa, ja yhtä mukavaa olisi ollut, vaikka molemmat olisivat ehtineet ohi. Pääasia, että sai hyvän treenin hyvässä porukassa.

Lopputurinat ennen loppuverraa. Kuva: V. Vilen

 

Tulokset
Kaikki omat Supersprinttiajat. Ennen Joroista (12.7.) passailtu pyörässä ja juoksussa.