Muutoksia arkeen

Neljä viikkoa edellisestä tekstistä, sen jälkeen on tapahtunut isoa muutoksia arjessa. Tästä ehdin nyt aatonattona blogata. Yleensä olen iltamyöhään valmistellut joulua, mutta siivottu on jo eilen ja kaikki lahjatkin ovat paketoitu. Ihan vaan rentoutumista siis nyt. Tyrniglögiä ja salaattia. 🙂 En oo oikein koko joulukuussa saanut inspistä kirjoittamiseen, oon jopa miettinyt, että onko blogin loppu tullut. Onko mulla enää tälle annettavaa.. Huomasin, että kolmen viikon aikana olen ottanut vain kaksi treenikuvaakin, eli instaakaan en ole päivittänyt.

Nyt joulukuussa oon kyllä päässyt treenaamaan lähes ohjelman mukaan, toisin kuin syys-marraskuussa. Loka- ja marraskuussa olin kipeänä, ja stressiä ja unettomia öitä on ollut liikaa. Syy tulee tässä: Vaihdoin työpaikaa joulukuun alussa.

Yleensä en oo työjutuista hirveesti puhunut, kun ei kovin montaa kiinnosta mitkään it-alan jutut. 😀 Mutta tämä on vähän erilainen työpaikan vaihdos, nimittäin uusi firma aloitti toimintansa joulukuun alussa ja meitä on vanhoja työkavereita kasa, jotka olivat perustamassa Oiwa Solutions -nimistä yritystä. Tausta tähän on se, että vaihdoin kolme vuotta sitten isosta firmasta pieneen, joka myytiin pörssiyhtiölle kesäkuussa, ja tässä ollaan nyt. Omien itsemme pomoja. Nettisivuilta voi halutessaan lukea yrityksestä lisää. Tietysti, kun ei ole toisella töissä, niin se tietää varmasti uuden yrityksen kanssa vähän stressiäkin. Sain kyllä jo kommenttiakin, että oon mä hullu, kun tämänkin tähän otan kaiken muun lisäksi. Niinpä, helpommallakin elämässä kyllä pääsisi. 😉

Ironmanille ilmoittautuminen on edelleen tekemättä. Kalmar on ollut ekana vaihtoehtona jo pitkään. Ongelma siinä on vain se, että sinne pitäisi lähteä tiistaina iltapäivällä niin, että ti-ke yö oltaisiin Turku-Tukholma välillä laivalla ja keskiviikkona ajettaisiin Tukholmasta viitisen tuntia Kalmariin. Päivällä voisi lähtöä viivyttää, mutta pitäisi olla varma, että on torstaina ajoissa Kalmarissa, koska silloin on viimeinen päivä ilmoittautua. Lauantai on kisapäivä ja sitten su-ma laivalla Suomeen. Tarkoittaisi 7 päivän reissua. Haluaisin miehen mukaan, mutta en pysty jättämään kenenkään huolehdittavaksi lapsia viikoksi. Viisi päivääkin on pitkä aika. Yksi vaihtoehto on lähteä ilman miestä, mutta se on mun paras huoltaja, niin en haluaisi. Toinen vaihtoehto on, että lähettäisiin koko perhe, mutta lapset joutuisivat olemaan heti koulujen alettua viikon koulusta pois. Siksi en ole siis saanut ilmoittautumista tehtyä.

Uudesta ironmanista Tallinnasta julkaistiin reitit syksyllä, mutta nyt viime keskiviikkona julkaisivat uuden pyöräreitin. Saas nähdä tuleeko juoksureittiin muutoksia. No päätöksen olen joka tapauksessa luvannut tehdä vuoden loppuun mennessä, joten se pitäisi pian siis tehdä!

Tässä vielä ne puhelimesta löytyvät treenikuvat. 😀

Mäkivetoja
Sisätreeniä

Ai niin, mä oon muuten ollut neljä viikkoa syömättä herkkuja. Ei karkkia, sipsiä, jäätelöä, keksiä, pullaa.. Ja aion jatkaa myös joulun yli, vaikka suklaata on nytkin näkösällä.

Hyvää joulua kaikille! <3 Mä aion nauttia pyhäpäivistä pitkien lenkkien muodossa. Kun tarpeeksi ajoissa lähtee, niin ehtii kotiinkin ajoissa. Huomenna ei pitkistä, vaan muiden nukkuessa tunnin juoksu, jos herään tarpeeksi ajoissa. Jos herään, kun muutkin, niin sitten juoksulenkille vasta illalla. 🙂

Erotin itteni

Tytär kysyi viime viikolla yhtenä aamuna, että tänäänkö sä erotat ittes? Asiasta oli ollu puhetta edellisenä iltana. Kyllä, tänään irtisanon itteni.

No mitäs nyt sitten? Miltä kuulostaisi päivän ohjelmana se, että laitan lapset kouluun, teen aamutreenin, otan päiväunet, kokkaan, olen kotona iltapäivällä, kun lapset pääsee koulusta. Koti olisi puhdas ja illan kruunaisi lasten kuskaukset ja pikkutreeni. Triathlontreeniä aamuin ja illoin ilman mitään suurempia deadlineja ja aikataulutuksia. Ah, niin mahtavaa!!

Okei, haaveet seis ja todellisuuteen. 😀 Kolme lasta elätettävänä, omakotitalo vielä pitkälti pankin, autostakin lainaa, oma ja perheen harrastukset pitää saada maksettua, eikä lottovoittoa ole näkynyt.

Tykkään työstäni ohjelmistosuunnittelijana. En oo koskaan sen tarkemmin kertonu, että mitä oikein teen. Ehkä siksi, ettei suurin osa ymmärrä ja ehkä siksi, ettei suurinta osaa ees kiinnosta. 😀 No ehkä joku on kuullut sanan business intelligence? Mun työ liittyy vahvasti siihen. BI on datan hakua järjestelmästä a, järjestelmästä b ja mahdollisesti vielä järjestelmästä c jne. tietovarastoon x, ja siinä välissä datan muokkausta. Lopulta data on siinä mallissa, että sen päälle rakennetaan erilaisia raportteja, joilla sitten seurataan ja analysoidaan yrityksen toimintaa. Tämä data kulkee tämän välin yleensä joka yö, ja näin käyttäjillä on päivitetyt raportit aamulla edessä. Kummallisinta tässä on se, että vaikka ajot yleensä toimii, niin joskus ne ei jostain syystä toimikaan ja toisinaan taas ilmestyy virherivejä. Ja mikäs oikeasti sen kivempaa kuin niitä selvittää. 🙂 Mun työ on siis todellisuudessa pitkälle ongelmien ratkaisemista. Vaikka tekisi uutta, niin ongelmat pitää ratkoa.

Vaikka työ on istumatyötä, niin ei haittaa. Okei, voi seistäkin pöydän ääressä, kun nykyään noita sähköpöytiä on, niin voi vaihtaa asentoa vaikka puolen tunnin välein. 😉 Tärkeintä on kuitenkin, että työstä tykkää. Ja koska tykkään työstäni, niin en vaihda alaa. Okei, kyllä mua motivoi rahakin ja sekin vaikuttaa siihen, etten vaihda huomattavasti huonompipalkkaiseen työhön.

Vaihdan firmaa, toimistoa, ja pidennän työmatkaani noin kilometrillä. Eli en vaihda Seinäjokea mihinkään. Mulla on enää kolme päivää töitä vanhassa paikassa, sitten pidän pari ylityövapaata ja uudessa työssä aloitan 24.11.

Tämä työpaikan vaihto mahdollisti lopullisesti myös haaveilemani treenileirin ulkomailla keväällä. Mallorca kutsuu mua ja muutamaa muuta viikolla 15. Mun huoneessa on muuten jollekin naiselle tilaa. Jos kiinnostaa, niin luuraa täältä: Aqua Plus. Tästä oon myös innoissani! Mulla oli muutama muukin todella hyvä vaihtoehto, mutta punnitsin asioita monelta kantilta ja lopulta valitsin Aqua Plussan leirin.